top of page
measurEX kehitys.jpg

Etkö ole varma, mistä aloittaisit?
Varaa aika sparrailutapaamiseen

Olemme kaikki varmasti samaa mieltä siitä, että osaamisen ja kehittymisen johtaminen on aika iso kokonaisuus. Voi olla vaikea hahmottaa, mistä pitäisi aloittaa. Tai voi olla hankalaa saada kokonaiskuvaa asiasta. 

Jotta ihan jokaisella organisaatiolla, koosta ja budjetista riippumatta, olisi mahdollisuus päästä alkuun, jatkaa tai kehittää osaamisen ja kehittymisen johtamisen tekemistään (tai prosessejaan), tarjoamme maksutonta osaamisen ja kehittymisen johtamisen sparrausta.  

Pääset varaamaan etätapaamisena toteutettavan sparrailuajan suoraan alta. Olemme käytettävissäsi - tehdään osaamisen ja kehittymisen johtamisesta yhdessä osa kaikkien organisaatioiden arkea! 

measurEX kehitys.jpg

Voit halutessasi ottaa yhteyttä myös lomakkeen kautta

Kiitos yhteydenotostasi! Palaamme pian asiaan :)

Mitä osaamisen ja oppimisen johtaminen oikein on? 

Parhaimmillaan osaamisen ja oppimisen johtaminen on strateginen työkalu, prosessi, jonka avulla minkä tahansa organisaation osaamisen kokonaisuutta ohjataan mission ja vision mukaisten tavoitteiden täyttymisen suuntaan. Ratkaisu osaamisen ja oppimisen johtamiseen on measurEX.

measurEXin avulla organisaatio saa näkyvyyden haluttuun ja tämänhetkiseen osaamiseen koko organisaation, tiimien ja yksilöiden tasolla. Ratkaisun avulla organisaatio voi reagoida nopeastikin tapahtuviin muutoksiin proaktiivisesti ja kustannustehokkaasti. Rekrytointien ja reaktiivisen toiminnan sijaan organisaatio voi uudelleen- ja jatkokouluttaa olemassa olevaa henkilöstöä siten, että strategiset tavoitteet täyttyvät ja henkilöstön jokainen jäsen sitoutuu organisaatioon.

Miten measurEX konkreettisesti toteutetaan?

Hyvin yksinkertaisesti: 

  1. Hahmota, missä haluatte olla 1, 3 ja 5 vuoden päästä​

  2. Mallinna osaaminen ja ohjelmistot​

  3. Huomioi myös prosessien ja vuorovaikutussuhteiden vaikutukset​

  4. Kartoita nykytilanne hyödyntäen kustomoituja ja valmiita mittareita​

  5. Selvitä osaamispuutteet suhteessa tavoitetilanteeseen​

  6. Hanki ja toteuta koulutukset ja muut toimenpiteet​

  7. Seuraa toimenpiteiden vaikuttavuutta systemaattisesti ​

  8. Muokkaa ja mukauta ​

bottom of page